måndag 21 maj 2012

Inget

Att inte göra något alls kan ge så  mycket, om man behöver tänka ut saker så blir inget gjort men om du istället sätter dig ner och bara kopplar av, andas och slappnar av så kan lösningen på ditt problem dyka upp i tomma intet i ditt huvud. Ofta när man blir stressad att prestera så låser sig den kreativa sidan, men om man slappnar av och låter fantasin flöda så kan man få svar på sina frågor eller åtminstående så kan du få nya uppslag som kan hjälpa dig fram till en lösning. Dessutom så tror jag att i det moderna samhället så är man illa rustad för att klara av att lösa problem själv i vardagen för att allt är så serverat idag, förr så fanns inte en massa hjälp medel eller maskiner för förströelse, man fick hitta på saker själv för att roa sig t.o.m.

Nu menar jag inte att man ska sitta och göra inget hela dagarna för det ger ju ingenting, utan här handlar det om när man jobbar för fullt på att lösa ett problem vilket ger stress för att man måste hinna klart det här inom en viss tid, som i sin tur gör att allt låser sig och man kan inte lösa problemet. Då kan man använda sig av denna metod, en sak som jag också tror skulle hjälpa folk att rensa sin skalle, koppla ur sig från allt. Idag är man ju aldrig riktigt själv, alla vet vad du gör hela tiden för det skriver du om på Internet, om du inte gör det så ringer eller messar folk dig på mobilen för att ta reda på du gör eller var du är.

Förr när inte Internet och mobiler fanns så var man mer fri än vad man är idag, så om man vill rensa sin hjärna, stäng av Internet och mobilen och gör vad du vill. Hälsa på vänner som du inte har sätt på år och dar, bara, mezzat, mejlat, chattat och skrivit till på Facebook, pratat med på mobilen. Det ger mycket mer att kunna prata face to face, dessutom så kommer man utanför dörren och får se nya saker. Vilket ger mer i slutändan, någon annan dag bara sitta och göra något helt annat, spela kort, Yatzy, Schack, läsa en riktig bok samtidigt som mobilen och datorn är avstängd så du inte blir störd. Skulle kännas som semester för huvudet, men frågan är om vi är för miljöskadade, vanans makt att alltid var uppkopplad gör att det är svårt att bryta ett så skadat beteende. Det händer att jag smiter ifrån och bara är för mig själv för en stund utan att någon vet vad jag gör eller är och det är så himla skönt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar