söndag 13 maj 2012

Hur vänder man det negativa till något positivt

Varför gör man inte det som man vet är rätt för en själv, man vet att man inte borde tänka så illa om sig trots att man inte gjort något fel, varför inte bara tycka om sig själv som man är. Varför börjar man tvivla på sin egen förmåga, jag tror att om man kan lära sig att man kan leva med sina egna fel och brister så skulle livet bli så mycket lättare. Om man vet vad man är bra på liksom det jag är dålig på och acceptera det, så kan man ändå göra ett bra jobb. Ibland känns det som om man tänker för mycket och då gärna på alla dåliga saker, man tom påverkas av allt dåligt som händer runt omkring sig.  

Vända det negativa till något positivt genom att inse att man inte kan rå på allt här i världen och acceptera det för vad det är, allt man lär sig är nyttiga erfarenheter som man kan använda sig av oavsett om det är bra eller dåliga saker i framtiden. Om man lär sig av sina misstag så kan man använda sig av det igen när eller om man råkar ut för samma eller liknande situation igen, vad gjorde jag för fel förra gången och vad kan jag gör annorlunda nu för att det ska bli rätt. Om jag inser att jag inte kan lösa problem, ta hjälp av andra, om du har gjort allt du kan för att lösa problemet utan att lyckas. Då har du gjort allt du kan och mer kan man inte göra, då är det bara att inse att du inte kan göra mer och gå vidare. Älta inte något som du inte kan göra något åt, det gör mer skada än nytta.

Ja jag vet det är inte så lätt alla gånger, det låter kanske lättare än vad det är, men det är ju bara så svårt som man själv tillåter det till att bli. Ibland kan det vara bra att bara ta ett steg tillbaks och sätta sig ner för en kort stund, ta ett djupt andetag och andas, töm huvudet på allt. Kom å tänka på när farsan och jag meckade bil, det var nått som inte gick som vi hade tänkt oss, hur vi än vred och vände på problemet så lyckade vi inte lösa det. Då sa min pappa, vi går och tar en fika, vi satt och prata massa strunt och hade allmänt roligt. Vi släppte helt enkelt problemet för en kort stund, sen gick vi ner och fortsatte och mecka på bilen och löste problemet. Det här hända många gånger så det var ingen engångs företeelse, det är ju så man ska göra med allt, inte göra det svårare än vad det är. Jag tror att man ibland försöker för mycket och då låser det sig, envis som man är så fortsätter man, tröttheten och uppgivenheten gör att man inte kan lösa problemet. Men om man istället tar avstånd från problemet, så löser sig det mesta till slut.
  • Man har för mycket att göra och vet inte var man ska börja, gör en lista med det som är viktigast överst, börja med det först och beta sen av listan vart efter.
  • Om du tycker att hela ditt liv är skit, varför titta tillbaks på det som varit det hjälper dig inte alls. Vänd istället blad, idag är resten av ditt liv och fortsätt därifrån.
  • Om man stressar och eller jobbar för mycket så måste man tillåta sig ta ett brake från detta, göra nått roligt eller något avkopplande så man hinner ladda batterierna.
  • Med alla måsten här i livet så är det lätt att man glömmer bort att ta hand om sig, gör något roligt emellanåt eller skaffa en hobby. Läs en bok, se en bra film på bio, är ett par bra exempel.
  • Att sköta om sin kropp är också viktigt för sitt välmående, motionera regelbundet och om du inte gör det redan ät rätt kost. Ja du kan unna dig något gott 1 gång i veckan t.ex. till helgen, det är du värd och dessutom är det lättare att inte falla tillbaks i gamla vanor och äta gott för ofta.
  • Att umgås med familj och vänner är underskattad tillgång, så glöm inte bort att vårda din vänskap och kärleken till dina närmsta, ta inte dina vänners kamratskap och din käresta för givet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar