onsdag 17 april 2013

Meningen med livet

För några dagar sen träffade jag på en riktig energitjuv, börjar släppa nu men det har fått mig att tänka efter lite på varför jag ibland inte kan mota vissa negativa signaler medan vissa klarar jag av hur lätt som helst, fast nu känns det som jag har varit ur balans den senaste månaden då mitt humör ändrar sig väldigt fort och det har påverkat allt runt omkring mig väldigt mycket. Sen jag skrev här sist så har jag förlåtit mig själv, kom fram till att jag bara är en människa som lever med mina fel och brister så gott jag kan, huvudsaken är att jag har lärt mig något utav det.

Jag tycker mitt arbete med mig själv har gått riktigt bra för att styra negativa signaler och istället se det positiva som finns omkring mig och se vilka alternativ jag har, jag har analyserat nu vad som hänt men hittar inget fel i det jag gör så jag tror att det ligger bortom min kontroll just nu, har hört att det är flera som har upplevt det på liknande sätt den senaste tiden.

Det är någon stark kraft utifrån som påverkar just nu, nu när jag insätt det kan försöka se lite djupare vad exakt det är för kraft som stör och vad jag kan göra för att stoppa den påverka mig så mycket och gärna hitta ett sätt att stoppa den på. En bra början är att lära sig se/känna när den dyker upp så att jag kan göra något åt den innan den påverkar mig negativt, alla energier oavsett de är negativa eller positiva är krafter som kan användas till positiva saker det gäller bara att lära sig använda dem på rätt sätt. 

Jag har jobbat en del med min bok men nu har inte tiden inte räckt till och de negativa signalerna jag råkat på har tagit mycket av min energi, ett tag så började jag tvivla på boken men jag kom fram till att jag fortsätter även om den inte kanske blir som jag tänkt mig så blir det ett bra övningsobjekt i att skriva en bok. Så jag ska sluta försöka se i förväg var handlingen kommer sluta, jag ska fortsätta skriva som jag gjort hittills. Låta berättelsen ha sitt eget liv och lite på att det blir bra, för det som har kommit fram hittills är riktigt bra tycker jag så jag tror även att resten blir det också.

Jag kom på igår vad det är som får mig fortsätta när livet bara känns väldigt motigt, nu för tiden när jag råkar ut för det så hinner jag inte ens tänka ”ge upp” innan jag stoppar mig själv, det finns alltid något alternativ så att man kommer vidare det gäller bara att hitta dem. När jag har riktigt jobbigt brukar jag tänka på vad jag har, inte på det jag inte har för det hjälper mig ingenstans, jag är så tacksam över min lilla familj jag har, de få utvalda vänner jag har och min släckt som jag tyvärr träffar allt för sällan men jag har inte den möjligheten till det just nu.

Jag tittar på min familj och ser deras kärlek till mig och det gör mig så glad och det ger mig sådan styrka och då börjar kärleken inom mig själv också blomstra, jag tänker på mitt ”30 års jubileum” som jag hade förra året och inser min tacksamhet över att jag lever. Alla dagar jag får leva är en bonus, livet är en underbar gåva som vi ska vårda ömt och inte ta för givet precis som dem vi älskar och de som älskar oss för dem vi är.

Visst kan livet vara tufft ibland, i år har jag ”10 års jubileum” för mig och min familj, att mista våra nära och kära kan ibland bli en riktigt tung börda, men om man istället ser allt det fina och roliga vi fick uppleva tillsammans under den tid vi fick så ser man allt i ett helt annat ljus. Ja det finns ett moln kvar i kofferten som jag har svårt att smälta, ett ofött barns död, men även om vi aldrig fick träffas och lära känna varandra så lärde han mig att livet är väldigt skört och väldigt betydelsefullt för att slösas bort på småsaker.

Var tacksam över det vi har och inte sörja det som vi inte har och det vi inte får uppleva, för dessa negativa känslor och tankar får oss bara ur balans och då slutar vi att leva livet och missar massor med underbara saker som finns omkring oss, livet är för kort att slösa bort på sådana tankar. Tror det här är ett riktigt bra sätt att lära känna sig själv, ta reda på vilka hinder som gör att jag inte lyckas som jag har tänkt mig, vilka alternativ har jag, vilka egenskaper och färdigheter har jag som kan hjälpa mig hitta lösningen på det problem och hinder man finner på sin väg.

Att finna sig själv gör att man växer enormt som människa och den glädjen man känner är en väldigt stark kraft som man kan använda till så mycket gott. Jag är övertygad att vi människor inte använder oss av alla våra bästa egenskaper som vi har för att vi inte ser dem och vet inte att vi har dem, jag har sätt människor som har det mycket värre en vad jag har men de fortsätter för att sluta leva är inget alternativ liksom att ge upp för dem och det är det ju inte för mig heller. Man gör så gott man kan med det man har och ändå kan man leva ett rikt liv, då pratar jag inte om pengar utan jag pratar om kärlek och glädjen till att leva livet på bästa möjliga vis, att leva mitt liv som jag vill är det största rikedomen som jag vet om.

Det jag måste göra nu när jag möter energitjuvar, är att stoppa det innan det hinner bli så, när man känner att man börjar tappa kontrollen så tar man ett steg tillbaka, istället för att fortsätta fast jag är arg för då det blir bara värre. Ta det lugnt sätt dig ner eller lägg dig bekvämt ner och slappna av och blunda, andas lugnt och med långa djupa andetag och tänk inte på någonting alls, om det dyker upp något så ta ingen större notis av dem utan låt dem bara passera. När man sen är lugn igen då kan man ta tag i problemet, för att försöka lösa ett problem i ilska slutar med att det lilla problemet man har blivit ännu större liksom den energi som går att till att bli arg och även efteråt, så om du tycker att du inte har tid eller ork att offra 5 minuter så får du tänka om. För det tar mycket mer energi, ork och tid när man släpper lös den negativa ilskan.

Visst kan man även använda sig av den här energin också till något gott, men man ska inte använda den genom att försöka lösa ett problem med, om man istället i lugn och ro ser vad felet ligger och vad man kan göra så kan man vända den negativa energin till något positivt istället. Det gäller att lära sig se möjligheterna framför hindren och problemen, för varje gång man lär sig hur man ska göra så går det lättare för varje gång.

Meningen med livet är nog en fråga som vi stöter på genom våra liv, tänker på djuren och naturen där det är den som är den starkaste som överlever, se på utveklingen av djur arter och människan utveckling där vi idag lever i en väldigt tuff värld men jag minns och har hört av dem före mig har alltid livet varit så även om vissa saker har blivit mycket värre. Då tänker jag på våld, hot om våld och mobbning som förekommer överallt. En värld där ett människoliv inte verkar vara värt någonting, även vi som inte tycker något av detta är okej har en styrka som kan få stopp på detta, även om vi tycker att vi inte kan förändra något bara för att vi är ensamma om det men det är vi inte vi är jätte många som tycket det här är helt fel.

Jag tror vi alla kan göra skillnad, alla bäckar små heter det ju, om vi alla hjälps åt kan vi få den här skutan att vända åt rätt håll, för just nu är den på väg rakt ner i helvetet eller vilket namn det nu har men det är inget bra ställe vår värld är på väg till. Vi håller på stirrar oss blinda på alla krafter som vill ta dö på oss, naturkrafter, solen och kometer samtidigt som vi låter våldtäkten av vår kära jord får fortgå genom att förgifta den på alla möjliga vis. Vad har vi för rätt att göra så, livet är så mycket mer än vi människor, vi verkar glömma bort att vi bara har den till låns. Vi har inga rättigheter till jorden bara skyldigheter, det finns så mycket kunskap som kan användas till något gott istället, det är dags att börja använda den kunskapen nu.

Vad som ger oss drivkraft är olika från individ, min är kärleken till allt liv som finns, ta hand om er där ute och era nära och kära.

Love, peace and understanding <3