söndag 7 juni 2015

Påverkad av hälsan

Jag har det senaste året inte mått så bra, jag går inte exakt på vad mer än att det är fysiska problem och inte psykiska men att det har påverkat mig mentalt illa ibland, men jag har även stärks av att jag klarar av så många motgångar på rad.

Att se det positiva framför det negativa i kaoset har lyft mig mentalt så många gånger under det gångna året att jag tappat räkningen för länge sen, min humor som aldrig svikit mig, jag har aldrig långt till skrattet.

Många har frågat mig om varför jag skrattar så ofta trots jag inte har något att skratta åt, det kan vara svårt för andra att förstå när man kanske bara ser det negativa, sen har jag förstått att det inte hjälper att tjura över det som är jobbigt, men att hålla uppe humöret gör det.

Jag är tacksam över det jag har och gråter inte över det jag inte har.

När folk frågar mig hur jag mår så svarar jag alltid ärligt för det är sådan jag är, därför kan en del tro att jag går omkring och ältar sånt som är dåligt och mår dåligt av det hela tiden, men jag vet att det finns ingen nytta med det så därför låter jag bli att göra så.

Om jag mår dåligt redan, varför göra det värre?

Jag har hört talas om kraften att skriva ner allt det man är tacksam över, det är något jag aldrig provat men jag förstår att det kan vara ett bra verktyg att ta till när man har svårt att se det positiva framför det negativa i sitt liv, jag har funderat att prova på det någon gång, för det aldrig fel att fylla på med positiva krafter.

En del tycker att jag ofta klagar över hur jag mår, det är mitt sätt att må bra, jag ventilerar ut det dåliga. Sen brukar jag säga till dem att om de inte vill veta hur jag mår, varför fråga om det?

Sen om de mår så dåligt av det, varför lyssna på det, så gör jag, om jag mår dåligt av något så slutar jag lyssna. Det har hjälpt mig må bra många gånger.

Ta hand om er och era nära och kära, kramiz