måndag 11 februari 2013

Lägesrapport: Mind Map och ”Må Bra – listan” 1 månad efter.

Hej kära dagbok det var ett tag sen sist…
Ja det börjar nästan kännas så när det gäller det här med min blogg ibland, nästan som ett tvång att jag måste skriva något varje dag, men jag gav mig inte den här gången då jag tyckte att jag inte hade något vettigt att skriva om så jag lät bli att skriva något helt enkelt. Känns nästan som en seger, då jag inte lät mig tvingas till något jag inte ville göra.

Varför kände jag så då, jo jag hade en sådan lust och skriva i förra månaden, men sen vart det stopp bara och då fick jag väl någon sorts prestations ångest över detta. Märkligt att jag måste påminna mig själv hela tiden varför jag skriver denna blogg, att skriva av mig mina tankar när jag behöver det och bara för min egen skull och inget annat.

Förra månaden var jag väldigt sjuk i influensa som aldrig verkade ta slut, infektionen i kroppen gjorde att min skadade axel smärtade mer än vanligt och trots detta eller pga. av detta så skrev jag massor och idéerna bara sprutade ur mitt huvud och jag undrade hur det var möjligt då det tidigare har stoppat mig men inte denna gång. När jag nu blev frisk så försvann alla idéerna och lusten att göra något av mina idéer likaså, blev överraskad igen då allt verkar bli bakofram nu, men det är kanske inte så konstigt alls som det kan verka. Jag var helt enkelt tvungen att göra det jag gjorde och drivkraften gjorde att jag orkade genomföra det, när jag sen blev frisk så kom livet ikapp mig och jag var tvungen att vila upp mig.

Så härligt men även lite skrämmande på samma gång när livet verkar ha sin egen plan som jag inte riktigt förstår mig på alla gånger men jag lär mig hela tiden, när man lyssnar på sin kropp och sin egen vilja och följer den utan att blinka så blir det så här och då är det bara att gilla läget. Så nu vet jag om det händer igen vad jag ska göra när huvet är fullt så är det bara se till att tömma det, när huvudet är tomt så är dags att vila utan att få panik. Det viktiga här är att jag litar på mig själv och att jag lyssnar på min kropp avsett vad som händer, behöver kroppen vila så lär den säga till.

Jag har ju inte bara legat på latsidan direkt den här tiden utan mer bara låtit mitt huvud fått vila lite, jag har rensat papper här hemma och rensat ur garaget på massa skräp. Där det ”bara” återstår att få verktyg och annat i en viss ordning så jag hittar dem lättare när jag behöver dem, här hemma har vi också rensat ut i samband med fönsterbyten i hela lägenheten. I samband med det så tänkte vi göra om lite i rummen, bl.a. ska vi ha fotona på släkten i vardagsrummet och inte i vårt sovrum, där ska vi istället ha tavlor mm, vi har redan möblerat om i vardagsrummet 2 gånger men nu tror jag att vi är klara för den här gången.

Nu har det gått lite över 1 månad sen jag börja med min "Mind Map 2013" och "Uppföljning-Må-bra-veckolista", känns som jag behöver göra en förändring där då hela går av sig själv nu, att jag glömt bort att fylla i ibland så det har blivit lite av ett störningsmoment över det hela pga. det. Själva Mind Mapen funderar jag på att sätta upp så jag ser den varje dag som en påminnelse vad jag behöver syssla med för att må bra i själen istället som nu gömma den i en pärm, själva listan sen verkar ha tjänat ut sin roll helt då allt flyter på av sig själv just nu. Visserligen kan jag se att jag inte gör vissa saker lika mycket som jag hade hoppats, men när jag skärskådar mitt inre så märker jag att det egentligen inte gör något, jag gör det vill när jag vill göra det och det är ju precis så det ska vara.

Om jag märker att mitt liv inte funkar utan den så kan jag alltid ta fram den igen, det blev ju precis som jag trodde att den skulle vara bra att ha till en början tills jag har hittat rätt även om det gick lite fortare än förväntat. Så from nu så provkör vi utan stödhjul så får vi se hur det går, men medan jag skriver här så dök det upp en ny idé.

Det finns en sak som inte fungerat i mitt liv och som står med i min Mind Map och på Må bra listan och det är kosten, som i slutänden gör att jag inte kan hålla den vikt som jag vill ha. Visserligen finns det vissa saker som har påverkat, jag har inte mått bra på väldigt länge, detta har gjort att jag inte kunnat röra på mig som jag ska men jag har inte ätit det jag har planerat heller, det syns tydligt i min lista. Så jag ska göra en till Mind Map som handlar om kost, motion och vikt, likaså göra en ”Må bra lista” till den också som stöd, hur exakt den ska se ut i dagsläget vet jag inte men nu har jag något att jobba med. När jag är klar med dem så lägger jag ut dem här i bloggen för beskådan.

Ja där ser man hur det kan gå, jag lägger ner en sak för att sen inse att jag inte är riktigt klar, men att jag kan använda samma metod men med helt annat innehåll. Jag blir lika chokad varje gång när jag inser hur bra det är för mig att skriva av mig, för medan jag gör det så kommer jag på nya saker som kan hjälpa mig framåt här i livet.

Livet är helt underbart att leva.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar